WeTransfer-baas biedt 10.000 euro om geen nieuwe baan te zoeken Terug naar overzicht

Damian Bradfield, hoofd marketing van bestandendeeldienst WeTransfer, wil de 173 ontslagen werknemers van SoundCloud een hart onder de riem steken. Zoek geen nieuwe baan, roept hij ze op, maar neem 10.000 euro van ons aan om een nieuw idee op te zetten.

Bradfield kwam op het idee toen hij een paar weken geleden op de Tech Open Air Conference in Berlijn was, schrijft hij op zijn blog. Hij was er als spreker te gast, net als SoundCloud-oprichter Alexander Ljung.

Ljung vertelde er openlijk over de 173 werknemers die hij had moeten ontslaan, en hoe hij een GoogleDoc had gepubliceerd met hun namen en mailadressen, zodat ze konden worden benaderd voor nieuwe banen.

Bradfield reageerde daarop: "Wat als ieder van hen 10.000 dollar had gekregen om ze te weerhouden van het aannemen van een andere baan? Om iets nieuws te starten. Om weg te gaan en te werken aan de toekomst van muziek. Wat dat ook mag zijn."

'Ze mogen geen gewone banen krijgen'
De Britse ondernemer keek altijd op tegen SoundCloud als uitdager van de markt. Er werken hele slimme koppen die gespecialiseerd zijn in muziek, technologie en innovatie, zag hij. "Het voelt als heiligschennis om ze gewoon te laten gaan en normale banen te laten aannemen. We hebben wanhopig innovatie nodig. En uitdagers."

Wat begon als een gek idee, besloot Bradfield daarna daadwerkelijk uit te gaan voeren. Alle 173 ex-werknemers van SoundCloud kregen een brief met het voorstel: neem 10.000 euro aan van WeTransfer om een nieuw idee mee op te starten. Niet als lening of investering, maar als gift. "We willen graag voorstellen zien voor iets wat je kunt ontwerpen, bouwen of opzetten dat de volgende SoundCloud of iTunes kan worden", staat in de brief.

Om het geld te krijgen, moeten mensen een concreet plan inleveren voor wat ze willen doen met het geld. En het moet een idee zijn dat gericht is op digitale innovatie in de muziek, geen imitatie of kopie van iets dat al bestaat.

Om het geld te krijgen, moeten mensen een concreet plan inleveren voor wat ze willen doen met het geld. En het moet een idee zijn dat gericht is op digitale innovatie in de muziek, geen imitatie of kopie van iets dat al bestaat.

Springplank
10.000 is niet genoeg om een heel bedrijf op te starten, beseft Bradfield, maar het kan net genoeg zijn om een eerste versie van een nieuw product of dienst te ontwikkelen. "Dat is uiteindelijk ook hoe WeTransfer is gestart."

Hij had wel even twijfels of hij alle voorstellen zou kunnen financieren, mochten er 173 briljante ideeën binnenkomen. "Om eerlijk te zijn, we waren er niet zeker van. Gelukkig zijn we sinds 2014 winstgevend."

'We hoeven er niets voor terug'
Het financieren van de plannen past in WeTransfers bredere strategie om talent een plek te geven. Het bedrijf geeft ieder jaar ook 30 procent van de advertentieruimte op het bestandendeelplatform aan kunstenaars en artiesten. Ook geeft het bedrijf beurzen weg en heeft het films gefinancierd.

De ideëen mogen worden ingestuurd tot 21 augustus. WeTransfer hoeft er niets voor terug, neemt geen aandelen en neemt ook geen actieve rol in de projecten die worden opgestart. Al staat in de FAQ's (hier te downloaden) wel te lezen dat het bedrijf graag informeel meedenkt, adviseert en promoot.

Bronvermelding: RTL Z