Werknemer bereid tot 10 procent salaris in te leveren voor thuiswerken Terug naar overzicht

Steeds minder werkgevers lijken voorstander te zijn van thuiswerken. Zo riep zelfs pionier IBM recent een groot deel van zijn medewerkers terug naar kantoor. Is het nieuwe werken op zijn retour? Niet als het aan de werknemers ligt. Want ruim de helft van de Nederlandse professionals is bereid om een deel van zijn of haar salaris in te leveren als daar tegenover staat dat het mogelijk is om vanuit huis te werken. Zo blijkt uit een online poll van Hays.

Thuiswerken nog steeds populair
De recruitmentorganisatie ondervroeg zo’n 500 professionals of zij genoegen nemen met minder salaris als zij vanuit huis mogen werken. 51 procent is bereid om hier tot 10 procent salaris voor in te leveren. Een kleine minderheid (14%) is zelfs bereid om tot 20 procent minder uitbetaald te krijgen, als zij voor dat geld zo nu en dan thuis de laptop open kunnen klappen.

“Ondanks dat het thuiswerken op zijn retour is als het aan sommige werkgevers ligt, merken wij nog steeds dat werknemers behoefte hebben om vanuit huis te werken”, aldus Melanie Kool, Marketing Director bij Hays. “Mensen die regelmatig thuiswerken zien als groot voordeel dat zij werk en privé beter kunnen verdelen. Daarnaast zijn zij productiever, minder snel afgeleid en scheelt het voor veel mensen een hoop reistijd. Wat ons betreft een aantal belangrijke factoren die bijdragen aan het werkgeluk van de werknemer en een goede werk-privébalans.” 

Over Hays
Hays is één van de grootste recruitmentspecialisten ter wereld en plaatst gekwalificeerde (young) professionals in een vaste, tijdelijke, interim of contracting baan. In Nederland bedient Hays zowel de profit als non-profit sector en is de organisatie actief binnen vijftien specialismes waaronder: Accounting & Finance, Engineering, IT, Sales & Marketing en Life Sciences. Wereldwijd werken er 9.214 mensen bij Hays, verdeeld over 252 kantoren in 33 landen. Hays heeft Nederlandse vestigingen in Amsterdam en Tilburg. Hays voert jaarlijks een grootschalig onderzoek uit in Nederland naar de baan van de toekomst in verschillende sectoren. Daarnaast verschijnt één keer per jaar de Hays Global Skills Index, een wereldwijd onderzoek in samenwerking met Oxford Economics naar de dynamiek op de arbeidsmarkt. Twee keer per jaar verschijnt de Hays Journal, een magazine voor HR experts bekroond met een CMA Award.

Auteur: Lilian van Diest | Bronvermelding: www.hays.nl