Vacaturekrant.nl stopt per 1 maart 2018. Tot die tijd kunt u Vacaturekrant blijven gebruiken zoals u gewend bent. Op 1 maart zullen wij alle persoonlijke data verwijderen en kunt u niet meer bij uw account. Wij willen u bedanken voor het gebruik maken van Vacaturekrant. Bij vragen kunt u contact met ons opnemen via service@vacaturekrant.nl.

Tips om sociale media te gebruiken bij het solliciteren Terug naar overzicht

Waar we vroeger de kranten gingen uitpluizen op zoek naar nieuw werk, is dit tegenwoordig heel anders. Ons leven vindt steeds meer plaats in de digitale wereld en ook solliciteren volgt deze trend. Wil je op de voorgrond treden tussen al die honderden sollicitanten met ieder een ijzersterk CV, dan moet jij ook je strategie gaan aanpassen. Social media is een van de krachtige middelen om in te zetten bij de zoektocht naar een nieuwe baan. In dit artikel lees je dan ook meer over hoe je social media kunt inzetten bij het vinden van nieuw werk.

Het professionele netwerk van LinkedIn

LinkedIn is een van de krachtigste middelen om in te zetten in de zoektocht naar een nieuwe baan. Het is het netwerk waar professioneel Nederland elkaar ontmoet. Je krijgt hier op regelmatige basis vacatures te zien. Heb je een specifieke branche of een bedrijf in het bijzonder in gedachten waar je zou willen werken, dan kun je mensen die hier werken als connectie toevoegen. Het is belangrijk dat je je profiel en CV up-to-date houdt.

De kracht van Facebook

Facebook is voor velen het netwerk waarmee je op de hoogte blijft van het wel en wee van vrienden, familie en kennissen. Toch is er zoveel meer uit dit sociale medium te halen dan je denkt. Ook bedrijven ontdekken de reikwijdte van Facebook en proberen dan ook steeds vaker nieuwe werknemers via dit platform te bereiken. Belangrijk is hierbij dan wel dat je je profiel netjes en professioneel houdt. Geen foto's van een dronken hoofd op dat toffe feest. Het is ook handig om je privacy-instellingen zo aan te passen dat niet iedereen je foto's kan zien, als je gaat solliciteren via Facebook, krijgt de mogelijk nieuwe werkgever namelijk wellicht de verkeerde indruk. Plaats ook regelmatig een status waarin je meld op zoek te zijn naar werk.

Twitter en solliciteren

Na LinkedIn is Twitter wellicht het meest populaire sociale platform om te gebruiken bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Bedrijven bieden hun vacatures aan via Twitter, maar er zijn ook flink wat accounts die vacatures voor je verzamelen en overzichtelijk weergeven. Wil je via Twitter een nieuwe baan scoren, dan is het erg belangrijk dat je goed oplet wat je zelf met Twitter doet en welke Tweets je plaatst. Probeer alleen de relevante accounts te volgen om te voorkomen dat je overzicht verliest en juist die ene interessante vacature misloopt.

Bron: CVSTER

Auteur: Robin Bakker | Bronvermelding: CVSter