Sollicitatie etiquette: de do’s en don’ts bij een sollicitatie Terug naar overzicht

De definitie van etiquette: een geheel van cultuurgebonden beleefdheidsregels en de omgangsvormen. De meest bekende situatie waarbij etiquette van toepassing is, is wellicht een diner in een chic restaurant. 

Toch zijn er in ons dagelijks leven veel meer situaties waarop etiquette van toepassing is, bij een sollicitatie bijvoorbeeld. Lees vooral verder voor meer over de do's en dont's tijdens een sollicitatie. 

Uitstraling 

Nu zegt je uitstraling niet altijd alles over wie je bent en wat je kunt, maar het geeft wel een eerste indruk en dat is niet altijd een goede indruk. Zorg er dan ook voor dat je er fris en verzorgd uitziet. Geen vies en vet haar, geen zichtbare tatoeages, ongepoetste tanden en verkreukelde en vieze kleren. Natuurlijk hoef je niet strak in de make-up te zitten, maar laat wel een verzorgd persoon zien. 

Assertiviteit 

Laat zien dat je een ruggengraat hebt zonder dominant over te komen. Laat de recruiter de eerste stap zetten, maar probeer je zenuwen te bedwingen en niet te verlegen te zijn. Assertiviteit is goed, maar teveel assertiviteit is ‘not done’. 

Wees je zenuwen de baas 

Probeer te kalmeren voordat het sollicitatiegesprek start. We begrijpen dat solliciteren heel spannend is, maar denk maar zo: het is 'maar' werk. Natuurlijk heb je veel belang bij het vinden van nieuw werk, maar een recruiter zal het erg vervelend vinden wanneer iemand die komt solliciteren alleen maar zit te wiebelen, frunniken of gekke geluiden aan het maken is vanwege de zenuwen. Let bewust op wat je doet en welke bewegingen je maakt. https://cvster.nl/solliciteren/sollicitatiegesprek-zenuwen-zenuwachtig-nerveus-tips

Eerlijk duurt het langst 

Wees jezelf en vertel altijd de waarheid, ook op je CV. Als je leugens vertelt, val je hoe dan ook vroeg of laat door de mand. Liegen is iets waar veel recruiters een zesde zintuig voor hebben. Ze voelen haarfijn aan of de waarheid al dan niet verteld wordt. 

Als je liegt op je CV en tijdens een gesprek, zegt dat veel over je betrouwbaarheid tijdens je verdere loopbaan. Een recruiter zal dit risico dan ook nooit met een kandidaat gaan nemen. Liegen is de grootste misser die je kunt maken tijdens een sollicitatiegesprek. 

Beleefdheid 

Wanneer de recruiter zich joviaal gedraagt of veel jonger is dan jij, dan ben je snel geneigd om te gaan tutoyeren. Doe dit niet! Blijf u zeggen net zolang tot de recruiter toestemming geeft om te tutoyeren. Zit rechtop en hou voor ogen dat je op het gesprek bent om zaken te doen en niet om een gezellig babbeltje te maken.

www.cvster.nl

Auteur: Robin Bakker | Bronvermelding: CVSter