Met deze vijf tips begin je beter aan je nieuwe werkweek Terug naar overzicht

Is je vakantie net afgelopen en moet je voor het eerst weer aan het werk? Of moet je nog een paar weken doorbikkelen, omdat de vakantie nog even op zich laat wachten? Ach, bijna niemand wordt blij van de maandagochtend. Met deze vijf tips gaat het misschien net wat gemakkelijker.

Kom eerder je bed uit
Niets zo vervelend als de dag beginnen met gehaast. Toch is de afweging om een paar minuten langer in te blijven liggen makkelijk gemaakt. Niet doen, zegt de Amerikaanse schrijver Deep Patel tegen Forbes. Gebruik dat kwartiertje om alvast op een rijtje te zetten wat je vandaag wil gaan doen. Dat werkt de rest van de dag net wat prettiger.

Werk ook eens vanuit huis
Wie door zijn werk lang van huis is, wordt daar vaak niet gelukkiger van. Vraag eens aan de baas of je zo nu en dan een dagje thuis mag werken. Het scheelt een hoop reistijd, die je kan besteden aan leuke dingen.

Kijk vooral naar vandaag
Kijk niet te veel terug naar dingen die vorige week misgingen vorige week en maak je niet te druk om wat er later deze week nog komen gaat. Hou je vooral bezig met wat er vandaag speelt.

Onderstreep vooruitgang
Begin de dag met een checklist en streep de dingen af die je gedaan hebt. Als je ziet dat je vooruitgang boekt, zorgt dat voor een fijner gevoel. Werk je in een team? Vergeet dan ook niet je collega's bij goed werk een complimentje te geven. Daar wordt iedereen blij van.

Leer jezelf nieuwe dingen
Zorg ervoor dat deze maandag niet hetzelfde is als een maandag van maanden geleden. Probeer daarom om geregeld nieuwe dingen te doen. Neem eens een andere klus op je, leer jezelf nieuwe dingen aan. Die cursussen op je werk worden niet voor niets aangeboden.

Auteur: Gert-Jan Verstegen | Bronvermelding: RTL Z