Een recruiter zag 40 duizend cv’s voorbijkomen en noemt de 5 meest irritante fouten Terug naar overzicht

Hoe presenteer je jezelf zo voordelig mogelijk in je cv? En wat moet je vooral niet doen?

Als je het internet afstruint op zoek naar tips voor een goed cv, struikel je over aanbevolen indelingen en dingen die je moet vermelden.

Toch blijken veel sollicitanten moeite te hebben om “zichzelf te verkopen”, stelt Tina Nicolai tegenover Business Insider. Nicolai werkte vanaf eind jaren 1990 voor Walt Disney als recruiter en las meer dan 40 duizend cv’s. In 2010 startte ze een eigen carrièrebureau.

Nicolai noemt vijf veel gemaakte cv-fouten die je moet vermijden.

1) Slordigheid
Een open deur, maar daarom niet minder belangrijk. Spelfouten, gebruik van vreemde fonts, verouderde informatie en irrelevante informatie doen allemaal afbreuk aan de indruk die je maakt met een cv.

2) Langdradige samenvatting
Als je in een cv een samenvatting van je kwaliteiten en prestaties opneemt, maak er dan geen autobiografie van. Een paar hoofdpunten is genoeg.

3) Beginnen met ‘verantwoordelijk voor…’
Het gevaar van alleen noemen wat je taken waren, is dat hiermee niet duidelijk wordt hoe je die hebt uitgevoerd. Voor een potentiële werkgever is relevant of je kunt laten zien dat je resultaten hebt behaald met de dingen waar je verantwoordelijk voor was.

4) Overdaad aan kretologie
Pas op met kwalificaties zoals ‘teamspeler’, ‘oplossingsgericht’ en ‘out-of-the-boxdenker’. Strooi niet met kreten, maar maak met slimme voorbeelden duidelijk dat dergelijke kwalificaties op jou van toepassing zijn.

5) Te formeel
Beleefd zijn is prima, maar wees niet te formeel. Het cv moet je potentiële werkgever alvast een indruk geven van je persoonlijkheid.

Auteur: Jeroen de Boer | Bronvermelding: Business Insider Nederland