De vacaturesite voor hardwerkend Nederland

Werkzoekenden
voor werkgevers >
Vakantiegevoel vasthouden? Gebruik een andere shampoo!

Een week na terugkeer is het echte vakantiegevoel alweer uitgewerkt. Dat zegt arbeidspsychologe Jessica de Bloom in dagblad Trouw. Uit haar onderzoek 'De kunst van het vakantievieren' blijkt dat mensen uitrusten tijdens hun vakantie. Maar doordat de meeste mensen na hun vakantie weer precies hetzelfde werk doen, zitten ze weer snel in hun dagelijkse sleur.

De Bloom komt met een aantal tips om het beste uit je vakantie te halen en je vakantiegevoel te 'verlengen':

1. Koop van tevoren speciaal iets bedoeld voor je vakantiebestemming.

2. Sport na je laatste werkdag. Zo worden je stresshormonen sneller afgebouwd. Anders kan het leiden tot een ziek gevoel tijdens de eerste vrije dagen.

3. Besteed tijdens je vakantie vooral geld aan ervaringen in plaats van dingen. Herinneringen aan bijzondere activiteiten zijn thuis nog bijna net zo leuk als tijdens de vakantie.

25% gaat niet met vakantie

Dit jaar gaat een kwart van de Nederlanders niet met vakantie. Van de huishoudens met een inkomen beneden modaal (minder dan 1750 netto per maand) is dat zelfs de helft. Dat blijkt uit de Vakantiegeld-enquête van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Het onderzoek is eind mei gehouden onder een representatieve groep van ruim 1.000 mensen uit alle inkomensgroepen. Onder huishoudens met een netto-inkomen boven 2500 euro per maand gaat 14% niet weg. De huishoudens met een laag inkomen die wel met vakantie gaan, gaan hooguit een weekje. De hogere inkomens trekken er doorgaans 2 tot 3 weken op uit.

Het Nibud vindt het contrast tussen de inkomens groot. Volgens berekeningen van de organisatie blijkt dat de lagere inkomens bijna geen ruimte in het budget hebben om met vakantie te gaan.

Laatste update: maandag 3 augustus 2015 16:52 uur  |  totaal 2.340 vacatures |  213 nieuw deze week |  13.658 werkgevers
Telegraaf Media
Je kunt nog veel meer vinden op de classified websites van TMG:
Tweedehands of nieuwe spullen op Speurders.nl, auto's op GasPedaal
Boten vind je op Botentekoop.nl, campers of caravans op CampersCaravans.nl
Een nieuwe woning op JAAP.NL, en een relatie op Relatieplanet.nl